1. Anasayfa
  2. Maldivler Haberleri
  3. Cennetin Adı Maldivler

Cennetin Adı Maldivler

folder_openMaldivler Haberleri
commentYorum yapılmamış

Yaz mevsiminin sürekli yaşandığı, âdeta cennetin yeryüzündeki görünümü olan Maldiv Adaları denizi kumu güneşi ve eşsiz manzaraları ile kalıcı bir iz bırakmaktadır.

Cennetin Adı Maldivler

Dört mevsim yaz olan Maldivler, 1.200 adadan oluşuyor. Bölünmüş adalar olan bir ülke olmanın hem zorluğu hem kolaylığı olmaktadır.

Adalar arası ulaşımı dolmuş-uçaklar sağlamaktadır. Adaların hepsi ayrı iş bölümü şeklinde konuşlanmıştır. Örnek olarak bir ada sadece petrol stoklamalarına ayrılmış, bir diğer ada ise mahkumların tutulması şeklinde ayarlanmıştır. Maldivler Hint Okyanusu’nun ortasında adalar topluluğundan oluşan bir ülkedir. Ülke topraklarının deniz seviyesinden yüksekliği 1 metre civarındadır. Yüz ölçümü 300 kilometrekare, nüfusu 350 bin kişidir. Maldivler halkının tamamı Müslümandır Maldivler ’in ordu adına herhangi bir girişimi yoktur. Yani Maldivler ülkesinin ordusu yoktur. Adaların en büyüğü 13 kilometrekaredir. Ülke topraklarının en yüksek noktası ise deniz seviyesinden 2,5 metre rakımında bulunmaktadır.

Maldivler adaları eski İngiliz sömürgesidir. Maldivler bağımsızlığına 1965 yılında kavuşmuştur. Maldivler 1968 yılında Cumhuriyet yönetimi ile yönetilmeye başlanmıştır. Adalar topluluğunun kuzeyden güneye uzunluğu 820 kilometredir. Doğudan batıya genişliği ise 220 kilometredir Maldivlerin başkenti Male’dir. Nüfusu 80.000 kişi ve ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Male ayni zamanda bir liman kentidir.

Başkent Male, ülkeyi oluşturan 1.200 adadan sadece bir tanesidir. 1.200 adanın ancak 202 tane adasında hayat vardır. Yani 1.000 adada kimse yasamamaktadır. Adalardan biri sadece hapishane olarak kullanılmaktadır. Ülke adalardan oluşunca kara ulaşımı da mümkün olamamaktadır. Bundan dolayı Maldivlerde taksiler ‘havadan’ çalışmaktadır. Maldivler ’de hava taksiciliği çok gelişmiş durumdadır. İnsanlar arzu ettikleri adalara hava taksilerle kısa zamanda ulaşabilmektedirler.

Başkent Male’nin sırtlarından gece manzarası muhteşemdir. Maldivlere gelenler bu adadan ister feribotla, ister hava taksisiyle, ister hızlı botlarla gidecekleri adaya ulaşmaktadır. Başkent Male’nin en büyük meydani Cumhuriyet meydanıdır. Maldivler bayrağında kırmızı ve yeşil renkler vardır. Ortasında da bir hilal bulunmaktadır. Nüfusu 350 bin olan Maldivler, Birleşmiş Milletlere de üye bir ülkedir.

Başkentin etrafını denizden dolaşmak isteyenler motor kiralamaktadır. Etrafta bir sürü irili ufaklı ada bulunmaktadır. Her ada eşsiz güzellikte görünmektedir. Başkent Male’de hayat oldukça hareketlidir. Her tarafı okyanusla çevrili bu ada ülkesinde en bol yiyeceklerden birisi de balıktır. Maldivlerde balıkçılık turizmden sonra en önemli gelir kaynağı konumundadır. Maldivlerin ihraç ettiği ürünlerin başında balık gelmektedir. Maldivler balığı Japonya ve Avrupa ülkelerine ihraç etmektedir. Aksam ve sabah okyanustan çikarilan balıklar başkentin halinde satışa sunulmaktadır. Sebze halinde ise hareketlilik aynı balıkta olduğu gibidir.

Yetiştirilen sebzeler sebze halinde taze taze satılmaktadır. Taze meyve ve sebzeler tezgâhlarda sunulmaktadır. Maldivler küçük adacıklardan oluştuğu için tarım yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla meyve ve sebze çoğunlukla dışarıdan gelmekte ve ülkede tüketilmektedir. Male’de en çok kullanılan ulaşım aracı motosiklettir. Motosiklet parkları motosikletler için kilometrelerce dizayn edilmektedir. Maldivler 12. yy. ’da Arap tüccarlar vasıtasıyla İslam’la tanışmıştır. Cuma Camii adanın en büyük ve en güzel camisidir. Temiz ve bakımlı olması ile ön plandadır.

Maldiv adaları, eşsiz kumsalları ve palmiye ağaçları ile donatılmıştır. Tam bir tatil beldesi özelliğini buram buram yaşatmaktadır. Geleneksel olarak adaya ayak basanların boyunlarına öncelikle çiçek asılmaktadır. İklimden bahsetmemiz gerekirse yıl boyu sıcaklık 28 derece ile 32 derece arasında değişmektedir. Bembeyaz kumlar, palmiye ağaçları gölgesinde çok güzel kumsallar ve bu güzelliğin tadını çıkaran dünyanın dört bir tarafından gelen turistler… Denizin sıcaklığı yil boyu 26 derecedir yani her mevsim bu ülkede denize girilebilmektedir.

Adaların her tarafı olgunlaşmamış Hindistan cevizleri ile doludur. Bunu ismi ise Kurumbadır. Kurumba olgunlaşmamış hindistancevizi meyvesi demektir. Adaya gelen misafirlere sunulan ilk içecek iste bu Kurumbadır. Maldivler ‘in ilk tatil beldesi Kurumba’yı akülü araçla dolaşabilirsiniz. Ada küçük olduğu için gezinti kısa ve tatlı şekilde sürmektedir. Adada inanılmaz turistik tesisler inşa edilmiştir. Adada birbirinden güzel evler vardır.Ayrica çevre düzenlemesi de itinayla yapılmaktadır. Maldivlerde okyanus suyu berrak ve tertemizdir.

Kurumba Hindistan cevizinden ziyade Kurumba adasıda bulunmaktadır. Kurumba’da orkide yetiştiriciliği bile yapılmaktadır. Ada elektriğini kendi üretmektedir. Okyanustan’da tatli su elde edilmekte ve kendi elektriğini kendi üretme tatlı su elde etme gibi fonksiyonlar ile Maldivler’in tüm adaları bu sayede aydınlanmakta ve enerji üretimi yapılmaktadır.

Maldivlere en çok turist Avrupa tarafından gelmektedir. İngiliz ve Almanları diğer Avrupa vatandaşları takip etmektedirler. Son zamanlarda Rus turistler de çok ilgi göstermektedirler. Maldivlere turistlerin içki ve domuz eti sokması yasaktır. Turistler için dalgıçlık kursları bulunmaktadır. Maldivlerde her türlü su sporu yapılabilmektedir. Turizm mevsiminde Kurumba’da konaklama kişi başına 400 dolarla 3.000 dolar arasında değişmektedir.

Maldivler’e gelen tüm devlet ve hükümet baskanlari genellikle Kurumba tatil beldesinde konaklamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Maldivlere gittiğinde Kurumba’da kalmıştır. Yetkililer Basbakanimiz’in Şeref defterine yazdığı yazıyı bize gururla göstermektedirler. Eski Amerika başkanlarından Bill Clinton ve baba Bush da Kurumba’da kalanlar turistlerdendir. Onlar da Kurumba defterini imzalamışlardır.

Vize konusuna değinmemiz gerekirse Maldivler ve Türkiye arasında vize uygulaması yapılmamaktadır. Türkiye vatandaşları da vize almadan ülkeye giriş yapabilmektedirler.

, , ,



Bunlarda ilginizi çekebilir

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Menü